Skip to main content

We zijn pioniers binnen onze sector en pakken onze rol met vertrouwen op.

Communication on Progress 2021
In januari 2021 hebben we ons officieel aan de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties verbonden. Omdat we het eerste garagebedrijf zijn dat deze stap zette, moesten we (in sommige opzichten vrij letterlijk) het wiel opnieuw uitvinden.
 
We zijn pioniers binnen onze sector en pakken onze rol met vertrouwen op. We voelen ons gesterkt door alle andere ondernemingen die ooit binnen hun eigen sectoren de eersten waren. Ook weten wij dat we op de juiste weg zijn doordat ook consumenten in toenemende mate behoefte hebben aan duurzame producten en diensten.
 
Een van de verplichtingen die bij onze verbintenis aan de VN hoort, is om jaarlijks een voortgangsrapport te publiceren. Hiermee houden we onszelf en elkaar bij de les. Dit rapport, de Communication on Progress genaamd, hebben wij op 26 januari 2022 voor de allereerste keer ingediend. Het is een uitgebreid document waarin de belangrijkste thema’s van de Verenigde Naties aan bod komen. Ook de specifieke projecten waar we in het jaar 2021 aan hebben gewerkt zijn erin uitgewerkt.
 
Door een aantal van onze processen onder de loep te nemen, hebben we onze afvalproductie met ruim 600 kilo kunnen reduceren. Verder zal er in 2022 een duurzaam laadplein (Electric Service Hub) worden aangelegd bij onze vestiging in Amsterdam en zullen we deelmobiliteit aanbieden bij diverse nieuwbouwprojecten in de regio. De mogelijkheid voor ondernemers om een week lang gratis van onze elektrische bestelbus gebruik te maken, geldt nog steeds.
 
We zijn trots op wat we hebben bereikt en zien tegelijk ook dat er nog veel meer gedaan kan worden. Maar zoals onze Manager Duurzaamheid, Arthur van Dijk, in het rapport al zegt: “Bij ons gaat er nooit meer een jaar verloren. Wij gaan door en wij bereiken echt iets.”
Ons doel? Wij worden het meest duurzame automotive bedrijf van Europa. We laten zien dat dat echt iets betekent omdat we geloven in wat we doen.
 
Het Communication on Progress rapport is in zijn geheel te bezichtigen via deze link.
Heb je ideeën of wil je actief bijdragen aan onze duurzame missie, laat het dan weten. De afdeling duurzaam maakt graag tijd voor je. We zijn te bereiken via e-mail: duurzaam@debeelengroep.nl en onze social media kanalen (Facebook, Instagram, LinkedIn).

Leave a Reply