Skip to main content

Volg onze duurzame reis

Waar komen we vandaan?

Met een geschiedenis van ruim 35 jaar, heeft Beelen Mobility altijd meebewogen met de innovatieve trends en ontwikkelingen. Op het gebied van duurzaamheid zijn we altijd vooruitstrevend geweest.

Toen Beelen Mobility in 1987 begon als kleine eenmanszaak, was duurzaamheid nog niet een term waar veel mensen zich mee bezig hielden.

Toch valt niet te ontkennen dat auto’s en innovatie al hand in hand gaan vanaf het eerste moment. Waar vernieuwingen in het verleden vooral te maken hadden met het vergroten van de kracht en snelheid, draait het nu meer om gemak, comfort en efficiëntie. Deze ontwikkeling heeft ertoe geleid dat hedendaagse auto’s veiliger, stiller en milieuvriendelijker zijn dan vroeger.

Rond de eeuwwisseling signaleerde Frank Beelen al dat er een transitie op gang moest komen waarbij afscheid zou moeten worden genomen van fossiele brandstof. In 2005 was Autocentrum Beelen om die reden het eerste bedrijf dat zich bezig hield met het inbouwen van CNG installaties in bestaande voertuigen. Voertuigen zouden daarmee kunnen rijden op groengas, gemaakt van bio-afval.

Sindsdien is duurzaamheid alleen nog maar sterker vervlochten geraakt met onze bedrijfsvoering. We zien het als een essentieel voor ons bestaansrecht, maar ook voor het welzijn van alles wat eromheen leeft.

Om onze duurzame missie kracht bij te zetten hebben we ons in 2021 aangesloten bij de UN Global Compact. Hiermee hebben we ons gecommitteerd aan de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen en brengen we ieder jaar verslag uit van onze vorderingen.

Waar staan we nu?

De wereld van mobiliteit zit in een transitie. Fossiele brandstoffen maken plaats voor nieuwe technologieën.
Beelen Mobility onderzoekt beschikbare alternatieven zoals innovaties rondom emissievrij rijden en Mobility as a Service.

Overheden en belangenorganisaties proberen consumenten steeds meer te stimuleren om duurzamere keuzes te maken.
In de mobiliteitssector komt dit tot uiting in een verschuiving naar duurzame alternatieven voor fossiele brandstoffen.

We geloven dat investeren in duurzame oplossingen een essentiële stap is om toekomstbestendig te blijven, in plaats van verouderde processen voort te zetten uit gewoonte, onzekerheid of gemakzucht. Zo hebben we inmiddels veel kennis in huis over elektrische voertuigen en de bijbehorende laadinfrastructuur. Daarnaast hebben we ervaring met voertuigen op waterstof en andere hybride technologieën.

Maar duurzaamheid gaat niet alleen over grondstoffen, luchtkwaliteit en milieu. Het gaat over het welzijn van mensen. Het welzijn van onze medewerkers, van hun familieleden, van onze buren en de gemeenschap waar we deel van uit maken. Alles doet er toe. Alles is met elkaar verbonden.

Diensten die passen bij onze toekomstvisie zijn flexibele vormen van mobiliteit, zoals shortlease, huur en deelmobiliteit. Dit zijn services die we actief promoten bij gemeentes, bedrijven en projectontwikkelaars, omdat we ervan overtuigd zijn dat dit duurzame mobiliteitsoplossingen zijn die passen bij de behoeftes van de toekomst.

Waar gaan we naartoe?

Vooruitkijkend naar de komende tien tot twintig jaar, wordt duurzaamheid zonder twijfel het sleutelwoord voor de toekomst van mobiliteit. Het zal een spannende reis worden, waarin we allemaal een rol te spelen hebben.

Naar verwachting zal de toekomst van mobiliteit in de komende tien tot twintig jaar worden gekenmerkt door een sterke nadruk op duurzaamheid.

Emissievrij rijden wordt de norm, waarbij naast elektrische voertuigen ook andere synthetische brandstofsoorten zullen worden onderzocht en ontwikkeld. Hierdoor zal de uitstoot van CO2 aanzienlijk afnemen.

Bij gebiedsontwikkeling zal de auto naar de achtergrond verdwijnen, ter bevordering van groene leefgebieden. Door in te zetten op deelmobiliteit en andere werkvormen (zoals thuiswerken) zullen er minder auto's nodig zijn.

In dit hele proces is samenwerking tussen overheden, bedrijven en individuen essentieel. Beelen Mobility speelt hierin graag een adviserende rol.

Duurzame Missie

Bij Beelen Mobility hebben we een missie om een positieve impact te zijn op onze omgeving en alles wat er leeft. Niet hernieuwbare grondstoffen willen wij zo min mogelijk gebruiken en afval wordt voorkomen of hergebruikt.

We hebben een sterke overtuiging dat onze fysieke, geestelijke en financiële welzijn (en dat van ons bedrijf) niet overeind kan blijven als we niet zorgen voor onze omgeving.

Behalve duurzaamheid, staat bij alles wat wij doen ook de zorg voor onze medewerkers hoog in de lijst van onze prioriteiten. Dit geldt zowel binnen als buiten de muren van ons bedrijf.

Heb je ideeën of wil je actief bijdragen aan onze duurzame missie, dan horen we graag van je.

Contact

Frequently asked questions

Waarom heeft Beelen Mobility een duurzame missie?

Beelen Mobility heeft een duurzame missie om bij te dragen aan een schonere planeet, de luchtkwaliteit te verbeteren, geluidsoverlast te verminderen en de ecologische voetafdruk van mobiliteit te minimaliseren. We nemen onze verantwoordelijkheid en willen anderen stimuleren hetzelfde te doen. Alleen door samen te werken komen we echt vooruit.

Wat is er duurzaam aan de diensten van Beelen Mobility?

De automotive sector bevindt zich in een transitieperiode. Veranderingen volgen elkaar snel op en wetgeving dwingt consumenten en bedrijven om mee te bewegen.

Bij Beelen Mobility houden we de ontwikkelingen in de gaten en maken we de meest duurzame keuzeopties beschikbaar  en inzichtelijk.

Daarnaast werken we voortdurend aan de verbetering van onze eigen interne bedrijfsvoering en leggen we jaarlijks verantwoording af over onze voortgang op het gebied van duurzaamheid.

Welke stappen neemt Beelen Mobility om de eigen ecologische footprint te verkleinen?

We zijn voortdurend bezig met het verduurzamen van onze panden en onze vloot. Het is ons streven om in de loop van 2024 energieneutraal te zijn. Deze inspanningen maken deel uit van ons doel om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren en een positieve impact op het milieu te hebben.

Onze commitment aan de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties inspireert ons om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Daarnaast hebben we duurzame certificaten behaald, zoals het “Erkend Duurzaam” certificaat, wat onze inzet voor duurzaamheid benadrukt.

Hoe kan ik als klant bijdragen aan de duurzame missie van Beelen Mobility?

Je kunt ons helpen door tijdens gesprekken met onze medewerkers vragen stellen over de beschikbare duurzame opties en zo bewuste keuzes maken.

Daarnaast help je ons door reviews te plaatsen en feedback te geven over je ervaringen met onze diensten. Hierbij zijn we in het bijzonder benieuwd te horen welke duurzame aspecten je het meest waardeert.

Samen kunnen we de transitie naar een duurzamere mobiliteitssector versnellen.

Hoe kan Beelen Mobility bijdragen aan mijn eigen duurzame missie?

Beelen Mobility kan een bijdrage leveren aan jouw duurzame missie door je te voorzien van milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen. Ook denken we graag mee over duurzame mobiliteitsoplossingen voor je buurt of bedrijf.

Dankzij de technologie in onze voertuigen kunnen we je helpen om je footprint inzichtelijk te krijgen en te verlagen door aanpassingen aan je auto of rijstijl.

Ons doel is om je te ondersteunen bij het realiseren van jouw eigen duurzame missie en om samen te werken aan een groenere toekomst.

Ik heb een andere vraag.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Of vind je het gewoon prettig om met iemand jouw mobiliteitsvraag door te spreken? We staan je graag te woord!

Onze contactgegevens en openingstijden vind je onderaan onze webpagina. Als je alvast wat informatie wilt doorgeven, dan kun je daar ook het contactformulier gebruiken.

Maak een afspraak